Informatie Corona-Virus

Belangrijke informatie Corona-virus

Om de verspreiding van het Corona-virus zo veel mogelijk in te dammen, zijn er nieuwe richtlijnen en nemen de huisartsenpraktijken in Lemmer en Echtenerbrug met ingang van maandag 16 maart nadere maatregelen.

Wij vragen u dringend om:
-       altijd eerst te bellen en niet naar de praktijk te komen,
-       bij klachten door griep of verkoudheid en luchtwegklachten thuis te blijven en rustig uit te zieken,
        Bel de praktijk als er klachten van kortademigheid of benauwdheid optreden.
-       geen handen te schudden en gepaste afstand te houden van andere patiënten als u in de praktijk bent,
-       geen briefjes, recepten e.d. af te halen als dat kan wachten,
-       met minder dringende zaken te wachten.

De huisartsen stellen een apart spreekuur in voor patiënten met griep-, verkoudheid- of luchtwegklachten die moeten worden gezien door de huisarts. Dit spreekuur is op een aparte locatie, om de patiënten met een mogelijke Corona-besmetting gescheiden te houden van andere patiënten. De patiënten worden dus niet op de eigen praktijk gezien. Ook kunt u een andere huisarts treffen dan uw eigen huisarts.

De huisartsen handelen nu zoveel mogelijk vragen telefonisch of per e-mail af. Alleen patiënten met spoedeisende klachten worden gezien. De huisarts bepaalt welke patiënten moeten worden gezien; de assistentes overleggen dit met de huisarts. Bestaande afspraken die kunnen wachten (bijv. controles) worden mogelijk afgezegd. U ontvangt dan bericht van uw huisarts.

Alle praktijken houden de toegangsdeur dicht. Patiënten die een afspraak hebben en naar de praktijk komen, moeten aanbellen of telefoneren en worden dan binnen gelaten door de assistente.

Voor meer informatie verwijzen we u naar:
·         de website van de RIVM 
·         thuisarts.nl
·         het landelijke publieksnummer 0800-1351