Echtenerbrug.info

Beste mensen,

Zaterdag 4 mei heeft een aantal bewoners in het buitengebied van De Fryske Marren een glasvezelkrant ontvangen van Kabelnoord en een aanbieding een contract af te sluiten voor glasvezel.

Tegelijk hadden jullie allemaal al een aanbod voor glasvezel van ons eigen DFMopGlas, dat immers voortkomt uit alle plaatselijke belangen en voor heel De Fryske Marren, buitengebied en dorpen glasvezel aan wil leggen. Kabelnoord doet dat alleen voor het echte buitengebied.

Het aanbod van Kabelnoord is voor het glasvezel project in de Fryske Marren voor de combinatie van DFMopgGlas/Glasvezel Buitenaf risicovol. Concurrentie is goed, maar in dit geval is concurrentie zeer nadelig. Elk contract dat wordt afgesloten met Kabelnoord, telt niet mee voor de benodigde 50% van DFMopGlas.

DFMopGlas heeft Glasvezel buitenaf gekozen als partner, omdat in samenwerking met Glasvezel buitenaf de doelstelling van DFMopGlas bereikt kan worden: iedereen de keuze voor glasvezel, in de eerste fase 11000 adressen. Het project van Kabelnoord is “stand alone” een project voor alleen 1750 adressen van het buitengebied van heel De Fryske Marren . De dorpen krijgen van deze partij geen aanbieding.

DFMopGlas heeft lang geprobeerd met Kabelnoord samen te werken. Maar dat is niet gelukt, met Glasvezel buitenaf dus wel. Kabelnoord is daarvan netjes op de hoogte gesteld, maar probeert nu snel winst te behalen waarbij ze veel schade aanrichten aan het project van DFMopGlas.

Hoe richt Kabelnoord dan schade aan? Door de verdeeldheid. Kabelnoord moet 60% halen en DFMopGlas/Glasvezel buitenaf 50%. Te veel verdeeldheid maakt dat beide hun percentage niet halen. Gevolg van dit alles is dat we na 1 juli met lege handen staan en er helemaal geen glasvezel komt.

Alle Plaatselijk Belangen van De Fryske Marren zijn maandagavond 29e april geïnformeerd en hebben unaniem steun gegeven aan het plan van DFMopGlas, omdat het een beter aanbod is en omdat daarmee alle bewoners de keuze krijgen mee te doen. Ook de gemeente staat achter het plan van DFMopGlas waarin ook de dorpen meedoen en is op die grond bereid € 5 miljoen aan DFMopGlas te lenen.

Plaatselijk Belang wil uitdrukkelijk het risico afwenden dat het plan van DFMopGlas niet doorgaat en dat er niks komt en adviseert daarom om geen contract met Kabelnoord af te sluiten maar met DFMopGlas/Glasvezel buitenaf. Het aanbod van DFMopGlas/Glasvezel buitenaf is ook goedkoper. ., De peildatum is 1 juli 2019. Als het buitengebied van onze gemeente de benodigde 50% deelname niet haalt, komt er geen glasvezelnetwerk in het buitengebied. Maar de kernen krijgen het dan ook niet, want de kernen worden gekoppeld aan het glasvezelnetwerk in het buitengebied. En tja, als dat er niet is, valt er ook niets te koppelen.

Heeft u zich nu (per abuis) opgegeven bij Kabelnoord, kunt u dit tot 14 dagen na aanmelden nog annuleren.

 

Voor meer informatie https://defryskemarrenopglas.nl/

Afval container

vrijdag 25 oktober 2019
Restafval DELFSTRAHUIZEN
maandag 28 oktober 2019
GFT ECHTEN, ECHTENERBRUG
vrijdag 1 november 2019
GFT DELFSTRAHUIZEN
maandag 4 november 2019
Restafval ECHTEN, ECHTENERBRUG

Bezoekers

8.png1.png6.png6.png5.png2.png
Vandaag46
Deze maand1367

Statcounter

Online

1
Online

dinsdag 22 oktober 2019 16:42