Echtenerbrug.info

Bespaar op energie en verlaag uw woonlasten.

Wilt u besparen op uw energieverbruik? Doe dan mee aan  ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’. Via dit project wordt bij 100 huishoudens thuis een systeem voor energiemonitoring geïnstalleerd. Hiermee krijgen de huishoudens realtime en periodiek inzicht in hun energieverbruik en energiekosten. Initiatief voor het project komt vanuit de energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal, waarmee zij de inwoners uit Langweer en de buitendorpen van Lemsterland willen helpen energie te gaan besparen.

Voor  het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ worden op korte termijn in Langweer en in de buitendorpen van Lemsterland de zgn. slimme meters geplaatst. Deelnemers aan het project ‘Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen’ ontvangen een kastje voor energiemonitoring van Enelogic, die aan deze slimme meter gekoppeld wordt. Met dit apparaatje is online te volgen hoeveel energie er in huis wordt verbruikt en hoeveel dit verbruik kost. Pieken in het verbruik kunnen makkelijk worden opgespoord en er kan worden ontdekt welke apparaten veel stroom of gas gebruiken. Zo kunnen de deelnemers aan het project met simpele aanpassingen flink op hun energieverbruik besparen! Om deelnemers extra te helpen met energie besparen, worden er een aantal activiteiten georganiseerd en ontvangen de deelnemers maandelijks een nieuwsbrief.

Co-creatie

Het project komt tot stand vanuit een samenwerking tussen energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal. Johan Hielkema van Doniawerstal-Energie en Ursi Frehner, Willem de Bruijn  en Geartsje Witteveen van Dorp Centraal hebben gezamenlijk het initiatief voor het project genomen. De uitvoering van het project wordt ondersteund vanuit studentencoöperatie SAMEEN en adviesbureau Ekwadraat. Via SAMEEN kunnen studenten met belangstelling voor duurzaamheid in de vorm van een studie gerelateerde bijbaan relevante werkervaring opdoen. In dit project verzorgen de studenten de installatie van de energiemonitoring en organiseren zij o.a. drie ludieke projectactiviteiten.

Meedoen?

Energiecoöperaties Doniawerstal-Energie en Dorp Centraal zijn op zoek naar deelnemers. Dankzij  subsidie, kunnen de inwoners al meedoen voor 35 euro. Dat is een flinke financiële besparing, want gewoonlijk zouden de kosten voor de energiemonitoring en de kosten van de activiteiten ongeveer 250 euro bedragen. En … wie klant is of tijdens het project klant wordt van NLD kan deze bijdrage op het eind van het project terugvragen.  Aanmelden voor het project kan via https://www.sameen.nl/project/fryske-marren  

Let op: uw  aanmelding geeft geen directe garantie tot definitieve deelname. Dit in verband met de straatverdeling van de slimme meters vanuit Liander.

 Waarom meedoen?

– Inzicht in uw energieverbruik;

– Tips van energiecoaches;

– Een lagere energierekening;

– Wegwijs worden in energie besparen en verduurzamen.

Afval container

vrijdag 21 juni 2019
Restafval DELFSTRAHUIZEN
maandag 24 juni 2019
GFT ECHTEN, ECHTENERBRUG
vrijdag 28 juni 2019
GFT DELFSTRAHUIZEN
maandag 1 juli 2019
Restafval ECHTEN, ECHTENERBRUG

Bezoekers

8.png0.png7.png4.png8.png7.png
Vandaag28
Deze maand1648

Statcounter

Online

3
Online

donderdag 20 juni 2019 10:05