Echtenerbrug.info

In mei zijn we gestart met het reinigen van 39 kilometer hoofdriool in onze gemeente. De komende tijd wordt in Lemmer (Lemstervaart en Frieslandpark), Bantega, Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Goingarijp en Oudehaske gewerkt. Wat u daarvan (misschien) merkt en wat u zelf kunt doen om mogelijke overlast te voorkomen leest u hier. Deze informatie wordt waar nodig ook per brief aan bewoners van de betreffende straten gecommuniceerd. In veel gevallen zult u als inwoner vrijwel niets merken van de werkzaamheden.

 

Het riool wordt gereinigd onder hoge druk of vacuüm

Het werk wordt uitgevoerd door vandervalk+degroot bv uit Wolvega. Zij zijn aan het werk tussen 7:15 uur en 17:00 uur. Na het reinigen van het riool inspecteren ze met behulp van een camera of de werkzaamheden geslaagd zijn.

Sluit het toiletdeksel om overlast te voorkomen

Tijdens de werkzaamheden kan de stankafsluiter van het toilet leeggezogen worden. Ook kan er door hoge druk wat rioolwater omhoog komen in het toilet. Dit gebeurt niet vaak, maar om smerigheid te voorkomen kunt u het best het toiletdeksel sluiten tijdens de werkzaamheden in uw straat.

Na afloop van de werkzaamheden kunt u last hebben van stankoverlast. Dit kunt u eenvoudig oplossen door het toilet door te spoelen en de kraan bij wasbakken even te laten stromen. De stankafsluiter wordt weer gevuld met water en het riool is weer afgesloten.

Parkeer niet op of rond de putdeksels in het wegdek

De werkzaamheden worden uitgevoerd via de putten die meestal midden in het wegdek liggen. Parkeer uw auto niet op of vlak naast deze grote ronde putdeksels.

Voor vragen belt u met Vandervalk + degroot

We doen ons best om de overlast te beperken. Hebt u toch klachten of hebt u vragen, dan kunt u contact opnemen met vandervalk+degroot bv. U kunt ze bellen op telefoonnummer 0561 – 693 113 of een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u de gemeente een vraag stellen, dan belt u met telefoonnummer 14 05 14 (geen kengetal).

Afval container

vrijdag 6 december 2019
Restafval DELFSTRAHUIZEN
maandag 9 december 2019
GFT ECHTEN, ECHTENERBRUG
vrijdag 13 december 2019
GFT DELFSTRAHUIZEN
maandag 16 december 2019
Restafval ECHTEN, ECHTENERBRUG

Bezoekers

8.png1.png9.png2.png7.png7.png
Vandaag19
Deze maand332

Statcounter

Online

1
Online

vrijdag 06 december 2019 11:46