Echtenerbrug.info

Aftrap dorpsvisie

Maandag 24 oktober jl. is de aftrap gegeven voor het opstellen van een dorpsvisie voor De Trije Doarpen (Delfstrahuizen, Echtenerbrug en Echten). Aan de hand van zes thema’s zijn de deelnemers positief en enthousiast met elkaar in discussie gegaan. Deze thema’s zijn:

  1. De Trije Doarpen, een visitekaartje.
  2. De (be)leefomgeving.
  3. Landbouw en Natuur.
  4. Economie en Duurzaamheid.
  5. Recreatie en Toerisme.
  6. Zorg, Welzijn en (Sociale) Voorzieningen.

Bij de discussie stonden vooral deze vragen centraal: Hoe ervaren we de huidige situatie? Wat waarderen we vooral en wat missen we? Wat mag er in de toekomst absoluut niet ontbreken?

 

Enthousiaste discussies.

 

Hoe gaan we nu verder?

Deze eerste bijeenkomst heeft belangrijke informatie opgeleverd voor het vervolg. Op korte termijn komt er nog een aanvulling door een bijeenkomst met de jeugd. Hoe zien zij onze dorpen en wat wensen zij voor de toekomst?

Daarna wordt alle informatie gebundeld in een concept-dorpsvisie en wordt er nog een inspraakavond georganiseerd voor alle inwoners van onze dorpen. Hierna volgt de definitieve dorpsvisie, die  gepresenteerd zal worden aan onze dorpen en aangeboden zal worden aan de gemeente De Fryske Marren.

Over het ‘hoe en wanneer’ volgt nog informatie! Wilt u nu alvast meer weten? Stuur dan een berichtje aan Yde Louw van der Zwaag, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Papier container

Geen evenementen

Bezoekers

7.png8.png9.png9.png5.png7.png
Vandaag299
Deze maand4071

Statcounter

Online

1
Online

dinsdag 11 december 2018 20:40